Dober glas seže v deveto vas

Na naši  spletni strani pa se ne oziramo le v preteklost, ampak gledamo tudi v prihodnost. In kot smo že večkrat rekli: lastovke, ki nam naznanjajo nove čase in nov zagon, so podjetniške in tehnološke skupnosti - startupi.

Območje jugovzhodne Slovenije,  torej tudi naše kraje, pokriva Startup Novo mesto, katerega ustanovni član je tudi naše gore (no, fare!) list Robert Balkovec.

Ta skupnost je minuli konec tedna (24. in 25. 10 2014) v sodelovanju z Razvojnim centrom NM v podjetniškem inkubatorju Podbreznik organizirala že tretji startup vikend.

Naše preloške barve je zastopala ekipa, katere jedro tvorijo sponzorji revitalizacije naše šole in smo o njihovih preteklih podvigih že poročali. In kot lahko vidite tukaj in zdaj, se je ta naša belokranjska ekipa, sestavljena iz Kozjanke, Prleka, Gorenjca in Ljubljančana, tudi tokrat več kot odlično odrezala. Bravo, bravo!

Vse priznanje gre tudi organizatorjem: Mihu, Roku in Davorju iz Startupa NM ter Simonu iz Razvojnega centra NM.

Seveda na startup vikendu nista manjkala niti naša fanta od fare Sašo (gl. slike) in že zgoraj omenjeni Robi. Pač pa smo pogrešali Mateja, ki je tudi naše gore list in je že naš dober znanec. Matej je tokrat spremljal dogajanje v Podbrezniku iz ene jako velike vasi - Londona.

A. S. (27.10.2014)