Stare slike in zgodbe, ki jih pripovedujejo

V fototeki zbiramo vse fotografsko gradivo, ki se kakorkoli povezuje z našim ožjim ali širšim območjem in našimi ljudmi.

Zanimajo nas predvsem črno-bele fotografije, barvne le, če so kakorkoli pomembne za osvetlitev naše preteklosti (npr. sl.1).

Pri vsebinski obdelavi fotografij poskušamo mdr. določiti, kje in kdaj je slika nastala, ob kakem dogodku je nastala, kdo je njen avtor (fotograf) in kdo so osebe na sliki. Še posebej pa so nam dragoceni spomini na te dogodke in osebe.

Vse gradivo varujemo in uporabljamo po predpisih varovanja arhivskega gradiva fizičnih oseb.

Vse slike objavljamo v soglasju z njihovimi lastniki in jih tudi vedno navajamo.

Stare fotografije zbiramo in objavljamo zato, da ohranjamo spomin na zgodbe, ki jih pripovedujejo, in spomin na ljudi, ki najbrž nikoli ne bodo dobili svojega mesta v kakih pomembnih zgodovinskih knjigah, so pa kakorkoli pomembno zaznamovali našo malo lokalno zgodovino in si zaslužijo, da jih obvarujemo pred pozabo.

Če se nam želite pridružiti ali nam poslati gradivo, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vse gradivo, objavljeno na www.preloka.si, je dovoljeno  uporabljati le za svoje osebne potrebe.  Brez dovoljenja uredništva ga ni dovoljeno uporabljati v druge namene ali ga kakorkoli javno priobčati.