Nekaj res revolucionarnega - po kumetovem izboru

Na naše prejšnje obvestilo o "lučeh na koncu predora" se je že odzval preloški kume. Tarna in se jezi, da je natančno preklikal vse tiste "revolucionarne" linke, a ni našel prav nič uporabnega zase.

Tiste aplikacije za prijetno prebujanje prav nič ne potrebuje, ker ga že od malih nog prebujajo petelini, ptički, krave v štali in sonce, ki vzhaja za našo sv. Trojico.

Tistega "revolucionarnega" obeska za iskanje ključev tudi ne potrebuje, ker se pri njegovi hiši nikoli nič ne zaklepa.

Za tisto električno kolo pa tudi močno dvomi, da bi se obneslo na preloških strminah, za vožnjo po njegovih njivah in drugih parcelah.

Pač pa nam sporoča, da si je nekaj revolucionarnega našel kar sam, in to čisto slučajno, ko je enkrat zvečer malo preklapljal kanale na svojem televizorju. Tam je videl ekipo, ki je izumila samohodne traktorje - ki gredo kar sami, brez traktorista. Kot je razumel, fantje izumljajo še druge take koristne kmetijske stroje, recimo samohodne kosilnice ...

Kume je navdušen: na Preloki odslej ne bo več nesreč s traktorji! Odslej bo lahko sedel lepo v senci, pametni traktor pa mu bo oral njivo. Ali pa bo sedel na balkonu in z enim očesom gledal nogometno tekmo na televizorju v sobi, z drugim pa kosilnico, ki mu bo kosila vrt.

Priložil nam je tudi link za te pametne stroje, s pripisom, da se pomaknimo na 16. minuto in 47 sekund:  http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=48709

Pripis uredništva: našemu kumetu se najlepše zahvaljujemo, da nas je opozoril na še en zanimiv in koristen izum slovenske pameti. Mi pa opozarjamo na še eno zanimivo naključje: ekipa, ki razvija te revolucionarne krmilnike, prihaja iz ljubljanskega podjetja ITSI INFO, ki ga na Preloki že poznamo, saj je sponzoriralo prekrivanje strehe na preloški šoli (gl. Akcija za sanacijo šolske strehe pred zimo). Bravo, fantje!