Spet pohvale Preločanom v medijih

Pohvale vsem, ki si prizadevamo za ohranitev naše kulturne dediščine, tokrat prihajajo iz Dolenjskega lista.

dolenjski-list

V nadaljevanju novinarka povzema 6-letne napore Preločanov za ohranitev našega šolskega poslopja: donatorsko zbiranje denarja, številne prostovoljne delovne akcije, dobrodelni koncert, dobrodelna dražba slik itd.

Sledi predstavitev načrtov Občine Črnomelj v zvezi s projektom Šola na Preloki.

V nadaljevanju pa še: na seji občinskega svet je ena od svetnic takole, citiramo, "... sicer podprla željo ljudi po napredku, /.../, a za to vsoto je mogoče kupiti vilo v Portorožu."

Prav ste videli! Poglejte si še enkrat! Da, prav ste prebrali: "vila v Portorožu"!
Halooo! Vila v Portorožu na seji Občine Črnomelj! Zakaj pa ne bi občina kupila kar vsega Portoroža? Ga pripojila? Morda pa kar zavzela? Kaj pa, če bi kar zamenjali občini?

Naša županja pa potem na seji občinskega sveta umiri navdušenje nad to vilo ... in spomni, da je preloška šola vendar kulturni spomenik. Med vrsticami pa, da vlagamo v svojo kulturno dediščino. Kdo pa bo nanjo ponosen, če mi sami ne bomo!? In kaj bi vila v Portorožu prispevala k občemu dobru občanov?! In da je občina Črnomelj še vedno v Beli krajini in ne na morju, pa čeprav bi si kdo želel drugače.

A. S. (7. 3. 2017)

P. S.: Naj spomnimo, da bo to prvi vložek naše občine v Preloko po letu 2004, torej po 13 letih, ko smo dobili vodovod! Po tem pa nič. In pred tem dolgo – dvakrat 13 let – tudi nič! Morda pa je tisti vili botrovala prav ta čarobna številka 13?

P. S. 2: Spletne odmeve na vilo v Portorožu najdete tukaj.