Potegavščina – malo za šalo, malo zares

Novica o razglednem stolpu na Preloki, ki smo jo na Preloki.si objavili 1. aprila navsezgodaj zjutraj, je naletela na neverjeten odziv.

Kot zanimivost povejmo, da je isti dan zvečer Televizija Slovenija v svoji osrednji dnevnoinformativni oddaji kot svojo prvoaprilsko šalo tudi objavila "novico" o razglednem stolpu, in sicer o nujnosti znižanja razglednega stolpa v Lendavi (gl. Dnevnik na 25. minuti). * 

In še trije vaši odmevi:

M. S.:
"Plečnikova dediščina,
150 let star kulturni spomenik šola,
voščeni valji, filmi – tako Jakčev kot filmi TVS itd.,
vse to so opazili tudi v Sloveniji ..."
Morda pa se bo s stolpa opazila tudi Slovenija,
saj kot pravite, bo, citiram:
"bližnjo in daljno okolico videti v čisto novi luči.
Z višine se vidi dlje!"
Kako res!

J. R.citat: " ... da Krajinski park Kolpa ne postavi – v skladu s sonaravnim bivanjem in direktivami o zeleni energiji (25 % do leta 2020) – NA LASTNO PEST vetrnih elektrarn na pobočju od Žežlja do Krtinjeka!"
Naš redni komentator J. R. nam je zgornji citat ilustriral s tole sliko. S pripisom: "slika v maniri slik na Preloki.si".

1

A. R.: Idejo o razglednem stolpu na Krtinjeku toplo pozdravljam! To bi bil presunljiv pogled vse do Kamniških Alp in Julijcev, do Kvarnerja in bosanskih gora, pogled na kar tri države ..., morda celo do Portoroža! Verjamem, da bo idejo toplo pozdravil tudi JZ Krajinski park Kolpa, saj bi se s tega razglednega stolpa videl kot na dlani ves KPK, morebitnih zadržkov glede negativnih učinkov na leteči živalski svet (metulji, netopirji, ptiči itd.) pa tudi ne bi smelo biti, saj jih že zdaj ni kaj dosti!

* Op. uredništva: Še ena zanimiva vzporednica: razgledni stolp Vinarium v Lendavi je lociran na skrajnem severovzhodu Slovenije, razgledni stolp na Preloki pa bi bil lociran na njenem skrajnem jugovzhodu:

2

In še: stolp Vinarium v Lendavi, uradno odprt 2. 9. 2015, je v hipu postal osrednja turistična točka tega dela Slovenije. V letu dni se je nanj povzpelo za slovenske razmere impresivnih več kot 100.000 obiskovalcev (kar izračunajte prihodke!). Da bi uživali 360-stopinjsko panoramo, naredili dih jemajoči selfi ...

3

A. S. (3. 4. 2017)