02 29aNadvse žalostna novica je danes prišla od naših rojakov iz Kanade. To noč se je v mestu Whitby pri Torontu izteklo življenje našemu preloškemu rojaku Jožetu Skrajnemu. Mirno, v krogu družine je zaključil svojo pot. Daleč od rojstnih krajev, ki jih je ves čas nosil s seboj v srcu.

Mlad je odšel od doma, tako kot njegov oče in mnogi pred njim, z njim in za njim. Iskat življenje, iskat priložnost. Ni bilo lahko. Veliko izzivov, veliko vztrajnosti, delavnosti in iznajdljivosti je bilo treba. A skupaj z Barbaro, njegovo življenjsko družico, jima je uspelo. Ustvariti družino in lepo življenje. Vendar ga je srce vedno vleklo domov. Večkrat je prišel in zmeraj znova se je težko poslavljal, ko se je vračal k družini. Imel je dovolj veliko srce za eno domovino in dva svetova. 

Naj počiva v miru!

Več v njegov spomin si lahko preberete tukaj.

03 08Vse podrobnosti o pogrebnih slovesnostih v Oshawi najdete v internetni osmrtnici. Pogrebna maša v cerkvi ST MARY OF THE PEOPLE CATHOLIC CHURCH v Oshawi se bo začela v četrtek, 7. marca 2024, ob 11:00 po tamkajšnjem času, torej ob 17:00 po našem času. In točno takrat se bodo Jožetu Starešiniču v slovo še zadnjič oglasili tudi zvonovi svete Trojice na Preloki.

(29. 2. 2024)