Preloški stadion, nogometni spektakel in dan Zemlje
V soboto, 22. 4. 2017, ob 16. uri se bo v Starem kalu začel 2. krog VMN.

Na praznični vuzmeni ponedeljek je bilo na Preloki – delovno. V duhu bližajočega se dneva Zemlje je preloška mladina izvedla veliko čistilno akcijo. In v duhu bližajočega se 2. kroga viniške malonogometne lige, ki bo na isti dan kot dan Zemlje, je to čistilno akcijo izvedela v Starem kalu. Čistili so naše tamkajšnje igrišče in njegovo okolico. Udeležba na akciji je bila velika in kot pričajo fotografije, se lahko pohvalijo tudi z lepimi rezultati.

 123

Igrišče v Starem kalu je tako pripravljeno na naslednji, 2. krog viniške malonogometne lige, ki se bo nadaljevala to soboto, 22. aprila, z začetkom ob 16. uri.

Preloka ima eno najlepših igrišč v širši okolici. Ne samo mojstrovine iz duhovne sfere (Plečnik, šola, filmi Božidarja Jakca in TVS, prvi zvočni zapisi ...), Preloka premore tudi znamenitost s športnega področja: pravi naravni stadion!

Ta naš stadion že vsa leta urejamo in vzdržujemo sami – prostovoljno. In ker se na dan Zemlje 22. aprila spominjamo prav narave, nam je v čast in ponos, da je naš stadion eko, bio in sploh naraven (z našim trudom seveda!).

Pohvalimo pa se lahko tudi z aktualnimi rezultati nogometne ekipe Preloka. V lanski VML je naša ekipa zasedla zadnje mesto. Od tod pa je pot lahko le in samo navzgor. Dejstvo pa je tudi: če ne bi bilo zadnjih, ne bi bilo niti prvih. – Če bi vsakokratni zadnji vrgel puško v koruzo in se ne bi šel več, bi s tem zmanjšal število sodelujočih in na koncu bi ostal samo še en sam tim, ki bi bil prvi in hkrati zadnji, – pa še tekmovati ne bi imel s kom!

Kot nas spominja tista dobra največkrat tiskana knjiga: prvi bodo zadnji in ZADNJI BOMO PRVI! In v tem duhu je naša preloška ekipa letošnjo VML že začela uresničevati po tem principu in jo je začela z visoko zmago, kar 6:0. Trenutno je na lestvici tik pod vrhom!

Vir: Radio Odeon in FB PGD Preloka (17. 4. 2017)

Pripis uredništva: Čestitke športnemu, ekipnemu duhu na Preloki! – Navijamo za vas in zmagujte še naprej!

nas-stadion