6. 4. 2017 je v Gradcu v Avstriji umrla naša rojakinja Ančica Katzianer.

1948-2017

Rodila se je v Ljubljani, kot prvi od štirih otrok Anice in Janeza Bole, pozneje pa poročila z Manfredom Katzianerjem in živela v Gradcu v Avstriji.

Zakaj o njej pišemo na preloški spletni strani? – Zato, ker je bila Ančica Katzianer vse življenje tesno povezana s Preloko in smo jo pri nas poznali kot Ančko Županovo. Pri Županovih na Preloki, od koder je izhajala njena mama, je celo preživela nekaj svojih najzgodnejših let, na Županovih njivah in na Kolpi pa tako rekoč vsake šolske počitnice.

Tesne stike s Preloko je vzdrževala tudi potem, ko je živela v Avstriji. Z možem Manfredom sta prihajala na Preloko za vsake večje praznike, za vsaka večja kmečka dela. Bila sta redna udeleženca vseh naših večjih prireditev ... Prav Ančka je bila v razvejeni sorodstveni verigi, ki je izhajala od Županovih, tisti njen člen, ki je povezoval vse člene v celoto.

Skupaj z možem sta bila tudi dolgoletna člana našega gasilskega društva. Kadar se je na Preloki govorilo o Ančki in Manfredu, se je o njiju govorilo s spoštovanjem!

Zdaj, ko je ni več, je zazijala velika vrzel na Preloki na sploh, posebno pa med njenim sorodstvom.

Naj Ančica Katzianer, po domače Ančka Županova, zdaj počiva v miru!

Možu Manfredu Katzianerju izrekamo v imenu Preločanov, v imenu PGD Preloka in v imenu vsega sorodstva iskreno sožalje.

Podrobnosti o pogrebni slovesnosti so navedene v osmrtnici, objavljeni v časopisu Delo: delo-11-4-2017Obvestilo za Preločane, ki bodo šli na pogrebno slovesnost v Gradec z avtobusom: avtobus bo krenil s Preloke zjutraj ob 5.30.