Proslavili bomo 150 let preloške šole
V soboto, 8. oktobra 2016, ob 13. uri

Stoletje in pol – prav toliko kot Rdeči križ Slovenski, o katerem smo v povezavi s Preloko in Preločani pisali v prejšnjem prispevku – je stara tudi preloška šola. Te dni mineva 150 let, odkar so jo naši predniki zgradili in so se 2. novembra 1866 tudi uradno odprla njena vrata.

Šola kljubuje še dandanašnji, tako kot nekako kljubujemo mi vsi na Preloki, na spletni Preloki pa "čak i šire".

Da si dandanašnje generacije Preločanov od vsepovsod prizadevamo za revitalizacijo šolske stavbe, smo doslej že večkrat dokazali. Dokazali jako konkretno. Na svetu se pač še nikoli in nikjer ni nič zares zgodilo takole na splošno! Pa četudi nas hočejo nekateri bližnji in daljni politiki o tem na vsak način prepričati. Stvari se vedno zgodijo zgolj in samo konkretno in ob točno določenem času! To konkretnost smo mi tudi konkretno dokazali: s svojimi vložki v sklad za obnovo šole, s številnimi čistilnimi akcijami in drugimi vzdrževalnimi deli na šolski stavbi ... Skratka s konkretnimi, točno določenimi dejanji!

In v tem konkretnem duhu bomo torej počastili tudi častitljivo 150-letnico šole: DELOVNO! Točno to soboto, 8. oktobra, od 13. ure pa do večera bomo konkretno očistili okolico šole in celotnega hribčka ter opravili manjša konkretna vzdrževalna dela na šoli.

Pridite primerno slovesno, tj. delovno oblečeni in z ustreznim konkretnim orodjem: vile, krampi, škarje, manjše ročne žage, lakserice, šajtruge ..., potrebni bosta ena motorna žaga in ena kosilnica ...

Seveda bomo naše delovno proslavljanje 150-letnice šole tudi konkretno dokumentirali s fotografijami. Kot dokaz zanamcem, da nismo vsega okrog sebe le na splošno onesnažili, zasvinjali, zastrupili, poasfaltirali, spremenili v parkirišča za pločevino ...

Pridite, šola nas rabi in vabi!  A. S. (5. 10. 2016)konkretno_delo

P. S.: Politikom pa bomo do-pustili in od-pustili, da se na splošno hvalijo in si pritikajo splošne zasluge za naše konkretno delo.

(Rezultate te akcije si lahko ogledate tukaj.)