Da Preločani in preloške ekipe osvajamo slovensko glasbeno ter novomeško (in tudi svetovno!) startup sceno, že veste. Zdaj pa še novica o naših uspehih na področju grafičnega oblikovanja.
gregor-ivanusic-1V letošnjem letu Novo mesto praznuje 650. obletnico pridobitve mestnih pravic, skozi jubilejno leto se bodo vrstile številne prireditve, ob tem se pripravljajo številni projekti. Mestna občina Novo mesto je zato lani razpisala javni natečaju za celostno grafično podobo tega praznovanja in na nedavni novinarski konferenci je uradno razglasila zmagovalca natečaja. - V konkurenci 13 prispelih rešitev je zmagal Preločan Gregor Ivanušič.

gregor-ivanusic-2Gregor pri svoji rešitvi izhaja in jo utemeljuje na petih elementih, ki po njegovem najbolje prikazujejo značilnosti in dušo Novega mesta: zgodovina, razvoj, srečni ljudje, ustvarjalnost in narava (več o tem si poglejte tukaj). Posebno komisijo je prepričal z vizualno dopadljivostjo in močno sporočilnostjo svoje rešitve.

Več o Gregorjevem uspehu si lahko preberete na spletni strani mestne občine NM, o tem pa je poročala tudi televizija Vaš kanal.

Gregorju seveda iskreno čestitamo. Ker vemo, da to ni njegova prva tovrstna zmaga, in ker verjamemo, da tudi ne zadnja, lahko samo rečemo, da bomo o Gregorjevih uspehih na področju grafičnega oblikovanja gotovo in z veseljem še poročali.

Ana Starešinič (11. 1. 2015)