Na velikem odru Cankarjevega doma v Ljubljani sta nastopila tudi naša mlada glasbenika

Nedavni internetni mrk spletne Preloke nam je preprečil, da bi vas opozorili na še en pomemben dogodek: 3. festival slovenske domoljubne pesmi, ki je nedavno potekal v Gallusovi dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani.

Na festivalu je nastopil cvet slovenske glasbene scene: Slovenski oktet, Jože in Darko Vidic, Marko Fink, Oto Pestner, Modrijani, Prifarski muzikanti ...

marko-simcicSoliste in zasedbe je spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, okrepljen s Slovenskim tamburaškim orkestrom. In v tem izboru najboljših slovenskih tamburašev pod vodstvom Helene Vidic je nastopilo kar devet Belokranjcev, med njimi tudi dva naša mlada glasbenika: Marko Simčič (ki je sodeloval tudi že leta 2012 na prvem in leta 2013 na drugem festivalu domoljubne pesmi) in Marko Starešinič.

marko-staresinicTa koncert z naslovom Mati domovina je naša nacionalna televizija TV Slovenija predvajala 26. decembra 2014 ob 20. uri kot osrednjo praznično oddajo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Celoten koncert je preveval močan domovinski naboj in veseli smo, da smo se prek naših dveh glasbenikov posredno poklonili domovini in ljudskim instrumentom tudi Preločani.

Če ste koncert zamudili ali bi ga želeli podoživeti, je tukaj link:

3. festival slovenske domoljubne pesmi Mati domovina