Drugi na seznamu pevcev iz leta 1914 je Petrov 2 leti mlajši brat Jože Radovič. (Jele Radovič, ki je pela starinske pesmi, je bila njuna mama.)

Jože je bil leta 1914 že izučen mizar. Na fronto so ga vpoklicali v začetku leta 1915. Tako kot brat Peter je bil tudi on dodeljen 17. pehotnemu polku in najprej odpeljan na vzhodno fronto, potem pa oktobra 1915, tako kot vsi "kranjski Janezi", prestavljen na soško bojišče. Jože se je bojeval pri Gorici.

Potem najdemo o njem podatek, da je ranjen v roko in se zdravi  v Temišvaru. Spet potem, da je v Čakaturnu (Čakovec) in opravlja mizarska dela za vojsko. Pa spet v bolnišnici v Zagrebu. Dvakrat so ga poslali na krajše okrevanje tudi domov.

Potem je bil razporejen v 27. pehotni polk ("planinci") in poslan na italijansko fronto, tam prezebal in zbolel, šel v bolnišnico v Ljubljani in nato v bolnišnico v Krško, od tam pa so ga še ne popolnoma zdravega poslali zopet na zahodno fronto proti Italijanom.

Ampak je vse to preživel in - dočakal konec vojne.

In potem je v svojem življenju doživel in dočakal še marsikaj. Med drugim je dočakal tudi čestitko britanske kraljice za svoj stoti rojstni dan. Sicer pa smo njegovo življenjsko zgodbo na Preloki.si že predstavili.

A. S. (17. 6. 2014)