KUD Lepa Anka Preloka
Preloka
Prireditve
Slike za preloško fototeko prihajajo tudi po e-pošti

Te dni je na e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript prišlo pismo Anice Hvalec iz Šentjurja (po preloško - Ančice Bertove). Pismo nas je posebej prijetno presenetilo, saj je bilo priloženih 7 skeniranih starih fotografij, ki so nadvse dragocene za osvetlitev rodovnika Bertovih.  Med njimi je tudi fotografija Franca Pavlakoviča (1882-1965) in njegove žene Ane (1887-1964).

Gospe Hvalec se najlepše zahvaljujemo in se še priporočamo. Z njenim dovoljenjem pa zdaj objavljamo fotografijo, ki je nastala 7. junija 1958: pir Marije Pavlakovič - Bertove s Stanislavom Čadoničem (po domače Stegnetovim) iz Zilj.  Svatje so se slikali na Bertovi rávnici, pred senikom, ki ga že zdavnaj ni več. Fotograf je bil Ciril Novak iz Vinice. (A. S.)

Fotografija je torej iz arhiva Anice Hvalec iz Šentjurja. 

poroka-pri-bertovih.jpg

Ob pomoči nevestine sestre Ane Balkovec iz Sečjega sela smo identificirali prav vse osebe na sliki, za kar se ji iskreno zahvaljujemo:

- čepijo (od leve proti desni): Jože Cestarov iz Zilj, Tinka Žalčeva iz Zilj, s harmoniko Ivan Starešinič iz Balkovcev (muzikant na tem piru), Tinka Maradinova iz Zilj, Peter Maradinov, Franc Špeličev, s korbačem je takratni "taksist" na poroki Medvedov iz Podklanca (s konji in vajgenom je vozil mladoporočenca).

- sedijo: Jože Žalčev (vojač), nevestina sestrična Ane iz Lešća (vojačica), nevesta in ženin, ženinova sestra Angela in njen mož Drago, nevestin brat Franje (zdaj v Kanadi), nevestin stric Ive iz Lešća, poleg stojita Ane Račekarkina in Kristina Bertova.

- stojijo (od leve proti desni): Franc Pavlakovič iz Dejanov, Jože Grdun iz Dejanov, Zvonko iz Zdihova in njegova žena Anka (ženinova sestrična), nevestin oče Franc, nevestina mama Ljuba, ženinov brat Gregor iz Johov in njegova žena, nevestin bratranec Jože, Hinko Štalarski (zdaj v Kanadi), Marica Jakovinska (zdaj Cestarova), Ive Cestarov, Ančica Mežnarova, Angela Grdun iz Dejanov, Angela Pavlakovič iz Dejanov

- stojijo (zgornja vrsta): Bare Čadonič - Cestarova iz Zilj, Bare Čemas - Stegnetova iz Zilj, nevestina sestrična Marica iz Karlovca in njen mož, Marica Bertova (P 13) ter njena mama in oče (Ljuba in Jože Frankovič); in otroci: prva komaj vidna otroška glavica je nevestina sestra Ane, nato sestrični Marica iz Dejanov in Marica iz Lešća ter bratranec Vlado iz Dejanov.

- čisto na vrhu sedi Jože Bertov 

 

 

 
Obvestila
crte-rumene


www.preloka.si/spletna-drazba

Zadnja novica na "stari" preloški spletni strani
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja, nadaljevanje
 
Predstavljamo msgr. Stanislava Hočevarja
 
Prizor, ki ga bomo po 43 letih ponovili
 
Tehnična navodila za spremljanje prenosa prek interneta
 
Preloka, 13. julij 2013
 
Ako te danes ni na televiziji in internetu, je isto, kot da te ni!
 
Mostovi, nadaljevanje
 
28.6.2013: točno štiri leta potem
 
Ljudje smo (bili) vedno pred politiko!
 
Preloška folklorna skupina v Metliki 8.9.1940
 
Najstarejše fotografije preloških folkloristov, 11.8.1940
 
Najstarejša fotografija preloških gasilcev
 
Od naše cerkve se spet vidi bolje in dlje!
 

VSA OBJAVLJENA OBVESTILA

 
 

Obiskovalci: 819056

 
© 2007 - 2013 Preloka | Kud Lepa Anka Preloka